Tweede Kamer Rondetafelgesprek WW-fraude 4 februari

Op 4 februari 2019 deelde Rene Veldwijk de kennis van Ockham over de loonaangifteketen met de Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer. Zijn bijdragen beginnen op rond ¨11 en 55 minuten en komen regelmatig terug in de sessie met het UWV topmanagement.

Veldwijks kernboodschap is dat de vrijgegeven interne rapportages duidelijk maken dat frauderen heel gemakkelijk is en beslist niet alleen voor Polen. Het probleem daarbij is dat extra geld een beloning voor slecht presteren is en dat het mede daarom te overwegen is om de noodzakelijke “fraude inhaalslag” niet door UWV zelf te laten uitvoeren. Een geluk bij een ongeluk is daarbij dat fraudesporen gemakkelijk uit de UWV polisadministratie zijn te halen, maar UWV dat kennelijk nog niet heeft gedaan.

Een apart punt was Veldwijks constatering dat UWV, tegen een Kamerbreed aangenomen motie in, toch door wil gaan met het voeren van een eigen adresadministratie voor arbeidsmigranten en dat de Kamer dit niet moet laten gebeuren als fraudebestrijding ze lief is.

Bekijk en luister hier het rondetafelgesprek en de agenda van maandag 4 februari 2019 en het intern UWV-rapport frauderen met WW met commentaar Veldwijk.

Door | 2019-02-05T21:06:48+00:00 4 februari 2019|Categorieën: Overige|0 Reacties

Geef een reactie