Ockham Groep
“Eenvoudige oplossingen
voor complexe situaties”

Door het toepassen van het Ockham principe (Ockham’s Razor) in ons werk, reduceren wij op radicale wijze de onnodige complexiteit in gegevensprocessen. Dit ter vergroting van de slagkracht van organisaties en het beëindigen van verspilling op alle niveaus, niet in de laatste plaats de verspilling van ICT uitgaven aan hypes en hobbies.

Data scan

U heeft verschillende databases en u voelt dat er in de loop van de jaren vervuiling is opgetreden. De effecten merkt u aan hoge beheerkosten, lange doorlooptijden en klachten over datakwaliteit, maar waar knelt het? In de structuren, in de data, in de samenhang van gegevens? Ockham heeft jarenlange ervaring in het analyseren en verbeteren van
databases. Hierbij kijken wij naar de structuur en inhoud van uw gegevens. Vervolgens rapporteren wij u over de knelpunten en dragen mogelijke oplossingen aan.

Data Migratie

De migratie van uw gegevens naar een nieuwe of andere reeds bestaande database is doorgaans een complexe en foutgevoelige operatie. Indien deze gegevens niet volledig zoals bedoeld in de nieuwe database terecht komen kan dit langdurige problemen opleveren met navenante kosten.

Systeemontwikkeling

Ockham heeft al dertig jaar ervaring met de meest gangbare systeemontwikelmethodieken, van SDM tot NIAM en van RAD tot Scrum. Methodes zijn echter nooit universeel toepasbaar en geen enkele methode biedt garantie op succes. Uit al onze ervaring is een eigen aanpak ontwikkeld die zich keer op keer bewezen heeft.

Van data naar informatie

Het is een cliché: de data in uw organisatie is een potentiële goudmijn. Maar waarom is het dan vaak zo moeilijk om bepaalde belangrijke informatie beschikbaar te krijgen. En als u wel weet waar en hoe u informatie kunt ontsluiten, hoe waarborgt u dan dat deze informatie ook correct, volledig en tijdig is?

Advisering en Second Opinion

Soms bekruipt het gevoel u dat u niet precies weet wat er met uw ICT systemen of data aan de hand is. Uw huidige leverancier geeft geen duidelijke antwoorden. U mist de deskundigheid in uw organisatie, of u heeft behoefte aan een second opinion. Ockham is in staat om in korte tijd uw systemen door te lichten en de eventuele pijnpunten boven water te krijgen.