Expertise 2019-02-14T15:32:56+00:00

Eenvoudige oplossingen voor complexe systemen

Quick scan

U wilt een bestaand systeem vervangen door nieuwbouw of een standaard pakket. U heeft de “ist en de soll” voor wat betreft de processen geanalyseerd, en vraagt zich nu af of u volledig bent geweest en of u de oude gegevens kunt migreren naar de nieuwe omgeving. Wij kunnen u helpen deze vragen te beantwoorden met onze quick scan gegevensinhoud.

Tijdens de quick scan analyseren wij de feitelijke toestand van de gegevensbestanden met betrekking tot:

 • gegevenswaarden en frequenties per gegevenselement;
 • feitelijke unieke en verwijzende sleutels;
 • domeinen en kennelijke redundantie;
 • belangrijke regels waaraan gegevens moeten voldoen en daaraan gekoppeld mogelijke gegevenscorruptie;
 • een opzet voor een cross-reference tussen gegevenselementen en de door u onderkende processen.
Nieuwsgierig naar de quick scan?

Data conversie

U wilt een bestaand systeem vervangen door nieuwbouw of een standaard pakket. Dan krijgt u te maken met de conversie van de data van het bestaande naar de nieuwe omgeving. De dataconversie wordt vaak onderschat. Wanneer het gaat om een omvangrijke database met bedrijfskritische gegevens, is de conversie van cruciaal belang. Regelmatig stranden hele projecten op conversieproblemen.

Ockham heeft een ruime ervaring in omvangrijke conversie trajecten. Wij kennen de valkuilen en de kritische succesfactoren. Wij kunnen u op verschillende niveaus helpen om de overgang tot een succes te maken.

 • Advisering en begeleiding
 • Regievoering over het conversietraject
 • Ontwikkeling van de software voor de conversie
Dit hebben wij nodig

Datamigratie

Datamigratie wordt veel toegepast. Bijvoorbeeld voor de uitwisseling van data tussen productiesystemen, het vullen van Datamarts en Datawarehouses en conversies naar nieuwe systemen.

Datamigratie brengt vaak grote problemen met zich mee. Het kan leiden tot een onstuitbare gegevensredundantie, de data van het bronsysteem en het doelsysteem kunnen hopeloos uit de pas gaan lopen en corrupte data in het bronsysteem leiden tot onvoorspelbare resultaten in het doelsysteem. De inzet van tools kan zinvol zijn, maar alleen met een helder doel. Anders wordt de chaos nog groter.

Essentiële voorwaarden voor een gecontroleerde datamigratie zijn:

 • een scherp gedefinieerde interface (inclusief de conversie van bron naar doel);
 • goede synchronisatiefaciliteiten om uit de pas lopende data op te sporen en weer te herstellen;
 • controles op de migratiegegevens (o.a. om corrupte data te signaleren) inclusief een procedure om de signaleringen af te handelen.

Ockham heeft een ruime ervaring in omvangrijke migratietrajecten. Wij kunnen u op verschillende manieren helpen om de datamigraties onder controle te krijgen.

 • Advisering en begeleiding
 • Regievoering over het migratie/conversietraject
 • Ontwikkeling van de software voor de migratie/conversie
Datagoeroe nodig voor regie?

Database ontwikkeling

Ockham is gespecialiseerd in “Complex & Massive Data Environments” (CMDE). Met de FAA partners levert Ockham een complete set van producten en diensten voor de hele traject van de ontwikkeling van applicaties. Onze data gedreven benadering creëert een consistente, flexibele en eenvoudig onderhoudbare data en software architectuur, zonder overbodige complexiteit.

Het Ockham netwerk beschikt over producten voor Incassosystemen, Business Intelligence, Workflow en andere bedrijfsfuncties, gebaseerd op geavanceerde ontwikkelomgevingen.

U kunt het beheer uitbesteden aan Corduroy Application Management, onderdeel van het Ockham netwerk. Dat geeft u de garantie dat de kennis uit het ontwikkeltraject in het beheer wordt geborgd.
Een voorbeeld van onze geïntegreerde aanpak is de ontwikkeling van de Polisadministratie voor de UWV. Meer informatie vindt u op onze site via deze link.

Interesse in een geintegreerde aanpak?

Data ontsluiting

U wilt meer informatie uit uw bedrijfsdata halen. Informatie die direct bruikbaar is: voor sturing, voor beslissingsondersteuning, voor marketing. Maar uw gegevens zitten opgesloten in uw systemen of worden getoond in rapportages die niet meteen duidelijk zijn. U wilt inzichtelijke en flexibele informatie. 24/7, overal, altijd up to date, meteen en zonder ict-experts die u weg houden van uw eigen data.

Ockham kan uw data ontsluiten en voor u bevraagbaar maken. Daarna kunt u zelf uw gegevens combineren, filteren en presenteren. Met dashboards die u in één oogopslag tonen waar u moet ingrijpen. Zelfservice, zonder dat u voor ieder nieuwe grafiek of rapport een programmeur nodig heeft. Maar vanzelfsprekend met alle vereisten op het gebied van gegevensbeveiliging, functiescheiding en de AVG. Dat doen wij met onze bedrijfskundige en data-expertise. En met het krachtige softwaretool Looker. Daarna bent u zelf ‘in control’ over uw data.

informatie uit uw data halen?